Beneficii

Beneficiiile ciocolatei belgiene:

  • Are un efect pozitiv în situațiile de stres, de oboseală și suprasolicitare psihică, consumul acesteia conducând la o stare de calm și la un nivel îmbunătățit de concentrare. Mai mult decât atât, consumul de ciocolată stimulează producerea endorfinelor (“hormonul fericirii”), având ca efect nu doar o stare de bună dispoziție, ci contribuind chiar și la prevenirea depresiei și a altor afecțiuni psihice.
  • Îmbunătățește funcția cerebrală, datorită conținutului ridicat de cacao, astfel aceasta devine un veritabil aliment, foarte bogat în nutrienți, în special în ceea ce privește mineralele atât de necesare organismului. Pe lângă o cantitate semnificativă de fibre (10%), ciocolata conține cantități însemnate de fier, magneziu, cupru, mangan, zinc, seleniu și potasiu.
  • Susține funcția cerebrală. Consumul de ciocolată are un efect pozitiv asupra creierului și a bunei sale funcționalități, prin creșterea fluxului sanguin la nivelul acestui organ, prin îmbunătățirea funcției cognitive (în special la persoanele mai în vârstă), prin reducerea efectelor negative produse de Alzheimer, prin stimularea memoriei și împiedicarea procesului de degradare și de pierdere a acesteia.
  • Inhibă poftele alimentare nesănătoase. Înlocuirea gusturilor nesănătoase cu fructele în ciocolată inhibă aceste pofte, dând în schimb organismului exact acel plus nutrițional de care are nevoie.



Image

Beneficiile fructelor uscate

Beneficiile pentru sănătate ale caiselor uscate sunt:

  • Ajută la curățarea corpului și la eliminarea toxinelor, substanțelor toxice și chiar a metalelor grele - caisele uscate conțin o bogăție de fibre alimentare (pectine, celuloză) ceea ce ajută la tratarea constipației datorită efectului lor ușor laxative;
  • Este de folos în combaterea anemiei – caisele uscate sunt o sursă bună atât de fier cât și de cupru;
  • Întărește sistemul cardiac și îmbunătățește starea vaselor de sânge - datorită faptului că caisele uscate sunt o sursă bogată în potasiu, magneziu, cupru și mangan.
  • Îmbunătățeste activitatea pancreasului și a glandei tiroide;
  • Ajută la scăparea de disbioză în timp ce luați antibiotice;
  • Servesc drept prevenire a bolilor oncologice și a tumorilor de natură benignă;
  • Susține sănătatea ochilor - caisele deshidratate sunt o sursă bogată de vitamina A și betacaroten, care sunt benefice atât în lupta cu radicalii liberi, cât și pentru menținerea acuității vizuale în timpul nopții, având totodată un rol și în prevenirea degenerescenței maculare legate de înaintarea în vârstă.

Beneficiile consumului de cireșe uscate sunt:

  • Remineralizează organismul şi favorizează digestia.
  • Ajută la recuperare după un efort. Antioxidanții din cireșe ajută la diminuarea durerii și reducerii inflamației care apare după efort susținut la sportivi. Astfel, cireșele reduc din durerile musculare ce pot apărea dupa efort fizic intens.
  • Limitează procesele inflamatoare – cireșele deshidratate au cupru, vitamina A, retinol, astfel ele împreună sprijină sănătatea prin țesuturi, protejează de radicalii liberi, compușii, care ar contribui la leziuni țisulare și ajuta celulele să producă energie.
  • Previn/elimină procesul gripal având în compozitia sa vitamina C.
  • Antocianidinele, substanţele care dau cireşelor culoarea roşie, conferă acestor fructe proprietăţi anticancerogene.
  • Zahărul predominant în cireşe este levuloza, perfect asimilabilă de către diabetici.

Beneficiile consumului de prune uscate sunt:

  • Stimulează metabolismul și te ajută să slăbești, pentru că au un conținut ridicat de minerale, inclusiv potasiu, magneziu și zinc, prunele uscate sunt deosebit de potrivite pentru menținerea echilibrului hidro-electrolitic al organismului, cu efecte benefice asupra metabolismului. În plus, prunele uscate ajută la menținerea țesuturilor tonifiate și ferme, datorită proprietăților antioxidante date de concentrația de vitamina A, beta-caroten și zinc.
  • Ajută la menținerea oaselor si mușchilor sănătoși. Prunele uscate sunt sursă bogată în bor (un mineral esențial pentru sănătatea mușchilor și a oaselor). Importanța borulului constă în faptul că acesta asistă în metabolizarea celor 4 nutrienți esențiali pentru sănătatea oaselor: calciu, magneziu, zinc și vitamina D, afectând de asemenea și nivelul hormonal al estrogenului și testosteronului.
  • Reduce riscul de cancer de colon, prin întărirea florei intestinale .
  • Îmbunătățește sănătatea inimii. Hipertensiunea și colesterolul crescut sunt doi factori de risc pentru bolile cardiovasculare, iar nutrienții pe care prunele îi conțin ajută la controlul ambilor factori.

Beneficiile consumului de nuci uscate sunt: 

  • Susțin sănătatea inimii datorită conținutului de acizi grași Omega-3  Acizii grași polinesaturați care se găsesc în nuci ajută la reducerea colesterolului rău LDL și a trigliceridelor. 
  • Previne boala Alzheimer. Cantitatea mare de acizi grași Omega 3 din nuci este cea care poate încetini declinul cognitiv și poate îmbunătăți memoria.
  • Combate insomnia pentru că nucile conțin melatonină, care este asociată cu somnul profund, de aceea, consumul de nuci este recomandat persoanelor care suferă de insomnii.
  • Ține stresul departe datorită acizilor grași Omega 3. Astfel menține tensiunea arterială redusă, combate stresul și efectele acestuia asupra organismului.
  • Asigură o bună funcționare a întregului sistem nervos. Nu întâmplător nucile sunt supranumite “hrana creierului”. Pe lângă faptul că sunt delicioase și pline de vitamine și minerale esențiale pentru sănătatea întregului organism, nucile aduc o serie de beneficii creierului uman.

Beneficiile consumului de vișine uscate:

  • Întăresc sistemul imunitar, fiind benefice în afecțiuni ale căilor respiratorii - tuse, gripă, bronșită, febră, laringită, faringită, pleurezie datorită dozei de vitamina C.
  • Joacă un rol vital în problemele de insomnie. Datorită conținutului de melatonină – un antioxidant puternic și captator de radicali liberi care ajută la reducerea inflamației și a stresului.
  • Combate anemia - vitaminizează și mineralizează organismul datorită conținutului de fier.
  • Favorizează digestia, are acțiune ușor laxativă, contribuind la ameliorarea constipației.

Beneficiile consumului de mere uscate:

  • Asigură o bună funcționare a sistemului vascular și cardiac datorită conținutului ridicat de potasiu și magneziu;
  • Crește toate procesele metabolice din organism și, de asemenea, curăță canalele de sânge ale plăcilor de colesterol datorită conținutului de pectină, fibre dietetice;
  • Favorizează o stare stabilă a sistemului nervos având un conținut de vitamina B care este extrem de important pentru o bună funcționare a metabolismului și sistemului nervos. Merele uscate cu utilizare prelungită ajută la eliminarea reacțiilor negative, menținerea calmului și îmbunătățirea somnului;
  • Împedică dezvoltarea anemiei prin prezența fierului;
  • Ajută activitatea creierului datorită fosforului.

King of Fruits

Ciocolata este cel mai iubit și consumat desert din lume, iar ciocolata neagră are numeroase beneficii pentru sănătate, datorită concentrației ridicate de antioxidanți și flavonoide.




Contacte Contacte Contacte Contacte Contacte